EQVITAL - TOTAL HORSE FEED

TOTAL™ är för hästar som inte kan tillgodose sitt näringsbehov med enbart grovfoder. Det kan till exempel vara hästar som

- har ett högre energi- och proteinbehov än vad grovfodret ger - lämnar foder - får inte i sig tillräcklig mängd för behovet - blir för heta av ett vanligt kraftfoder - har ett känsligt fodersmältningssystem - behöver ett foder med låg sockerhalt - presterar sämre pga organbelastning - eller helt enkelt att grovfodret inte räcker till näringsmässigt

FUNKTIONSFODRET TOTAL™ 

- Är anpassat för hästens känsliga fodersmältningssystem

- Innehåller bara naturlig och för hästen optimal näring

- Har mycket hög andel växtfibrer för grovtarmens hälsa

- Har mycket låg halt kolhydrater såsom stärkelse och socker

- Innehåller högvärdigt protein

- Med fördel kan fodras nära prestation då det låga GI index minskar risken

för uttröttande effekt på musklerna

- Kan ersätta stor del av grovfoder vid specifika tillfällen, efter konsultation av Eqvitals Veterinär och Leg. Hästfysiolog

- Genom sin balanserade verkan optimerar förmågan att ta upp näringsämnen

- Är framtaget av Engelska Leg. Hästfysiologer i samarbete med Veterinärer

Kan ges till alla hästar, alla utbildningsnivåer, alla åldrar!

TOTAL™ - UTFODRINGSREKOMMENDATIONER

TOTAL är ett komplement till grovfoder vilket innebär att du inte behöver tillsätta något annat tillskott eller foder förutom grovfodergivan. Undantaget kan vara om grovfodret har ett mycket lågt innehåll av mineraler, eller att du ger en mindre mängd TOTAL. Selen/e-vitamin och salt kan behöva tillsättas om hästen har ett mycket hårt arbete.

En mage/tarm i balans skapar en nöjd, frisk och stark häst som kan prestera mer. Tänk på att hästen behöver fri tillgång på rent friskt vatten.

Hur börjar jag? Om du har kraftfoder idag kan du successivt fasa ut det och introducera funktionsfodret TOTAL. Då TOTAL är ett grovfoderbaserat foder som innehåller probiotika är risken inte så stor att hästen får störningar som är vanligt vid övergångar till nya fodermedel.

Hur mycket? Börja med ett halvt kilo TOTAL om du har en normalstor häst. Öka givan efter hand till du uppnått rekommenderad giva. Ungefärlig mängd TOTAL på en häst, vikt ca 500 kg med ett grovfoder, ca 8 MJ energi och 35-40 SRP ca 0.8-1.2 kg vid lättare arbete, ca 1-2 kg vid normal och 2-3 kg vid mycket hårt arbete.

Hästen kan börja dricka mer vatten, vilket gynnar bortforslingen av restprodukter i kroppen. Det första du ser brukar vara att pälsen förändras och blir glansig och slät, sen balanseras hästens inifrån och ut och du kan märka förändring på temperament, energi, kroppsform mm.

Vad händer i hästens kropp?Ibland sker en viss "utrensning" när du börjar med TOTAL, det kan tex uppstå nässelutslag, eller att träcken luktar annorlunda. Detta är inget farligt utan ett tecken på omställningen i hästens kropp. En del hästar kan bli trötta och kan kännas tröga det är sockernivåerna som ska komma i balans. Fortsätt fodra med TOTAL, det kommer snart gå över. TOTAL är ett "säkert" foder, det finns ingen risk för socker eller stärkelseöverbelastning.


Önskar du beställa TOTAL HORSE FEED via mig? 

Beställer du foder i samband med verkning så levererar jag det till dig! Hur går det till? Beställningar sker via chatten på min FaceBook sida.